Nieuws


'Tikkie steeds vaker gebruikt bij handel in drugs'

Datum artikel geplaatst: 08-02-2019

Betaalapp Tikkie is in opmars als betaalmiddel voor de onlinehandel in zogeheten designer drugs.

Brandpunt+ deed een steekproef bij 20 websites die drugs, medicijnen en zogenoemde 'research chemicals' verkopen. Dit zijn drugs die (nog) niet verboden zijn. 

Banken willen de sites niet als klant waardoor het voor hen moeilijk is online betalingen te ontvangen. Tikkie biedt uitkomst: ze bieden de voordelen van iDEAL, zonder de strikte controle die een zakelijk bankproduct met zich meebrengt.

Tonnen omzet
Brandpunt+ telde drie sites die op Tikkie waren overgestapt en sprak met andere site-eigenaren die een overstap overwogen. Het omzetten van de sites loopt in de tonnen per jaar.

ABN AMRO, de eigenaar van Tikkie, zegt in een reactie tegen de inzet van de app te zijn voor dergelijke handel. "Als ontdekt wordt dat de consumentenapp voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt, of er manieren bedacht worden om limieten te omzeilen, handelt de gebruiker in strijd met de voorwaarden en kan het gebruik van de app door de bank beëindigd worden. Dat is niet alleen theorie, dat gebeurt ook'', zegt een woordvoerder van de bank.

Bron: http://www.rtlnieuws.nl

Wilt u ook voordeliger bellen via internet?

Ja, ik wil!