Nieuws


Moet je die USB-stick nou echt veilig ‘uitwerpen’? Nee, zegt Microsoft

Datum artikel geplaatst: 09-04-2019

Iedereen die ooit een USB-stick heeft gebruikt, weet dat je het apparaatje eerst veilig moet uitwerpen en dan pas uit je computer kan trekken. Goed nieuws voor de ongeduldige mensen onder ons: dat hoeft niet meer, aldus Microsoft.

Windows maakt het standaard mogelijk om opslagmedia te verwijderen zonder die eerst virtueel los te koppelen van je computer.

Al jarenlang raadt Microsoft gebruikers aan om USB-sticks of externe harde schijven nooit zomaar los te trekken wanneer die verbonden zijn met je computer. Dat kon er namelijk voor zorgen dat er data verloren ging.

Daarom moest je eerst naar het juiste pictogram in de taakbalk gaan, het gewenste apparaat selecteren en dan op ‘Hardware veilig verwijderen’ klikken. Niet moeilijk, wel vervelend. En dus waren er veel gebruikers die de procedure vaak oversloegen, ofwel omdat ze het vergaten ofwel omdat ze het advies van Microsoft negeerden.

Voortaan pakt Microsoft het anders aan. De softwarereus past een standaardinstelling aan in de laatste versies van Windows 10 waardoor het ‘veilig verwijderen’ niet meer nodig is. Keerzijde is dat het misschien iets langer kan duren om bestanden over te zetten van of naar je USB-stick. Maar je kan je stick er dus wel met een gerust gevoel uittrekken als je klaar bent.

Prestaties
Gebruikers die kiezen voor optimale prestaties (en het manueel loskoppelen erbij willen nemen), kunnen die instelling overigens nog wel aanpassen.

Steek een externe opslagmedium (usb-stick, externe harde schijf)) in je pc en zoek het apparaat op in ‘Schijfbeheer’. Klik met de rechtermuisknop op het juiste apparaat, kies ‘Eigenschappen’ en ga in het volgende scherm naar het tabblad ‘Beleidsregels’. Selecteer daar de optie ‘Betere prestaties’ en vink ‘Schrijfcache op het apparaat inschakelen’ aan.

Bron: http://www.ad.nl

Wilt u ook voordeliger bellen via internet?

Ja, ik wil!