Nieuws


Gebruikers van Windows 7 worden gewaarschuwd dat ondersteuning stopt

Datum artikel geplaatst: 21-03-2019

Microsoft had al aangekondigd dat de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 afloopt, maar gaat gebruikers van het besturingssysteem nu actief waarschuwen.

In een nieuwe update voor Windows 7 zit een waarschuwingsscherm dat aan alle gebruikers getoond wordt bij het opstarten van de computer. In het bericht is te lezen dat er op 14 januari 2020 na tien jaar een einde komt aan de ondersteuning van Windows 7.

Het einde van de ondersteuning betekent dat er geen updates meer worden gedaan vanaf dat moment en dat beveiligingslekken niet meer worden gerepareerd, wat grote veiligheidsrisico's met zich meebrengt.

Daarnaast kunnen gebruikers geen beroep meer doen op Microsoft bij technische problemen. Iedereen die nog gebruikmaakt van Windows 7, wordt geadviseerd om over te stappen naar Windows 10.

Windows 7 heeft een groot marktaandeel
In 2018 draaide 43 procent van de Windows-computers nog op Windows 7. 34 procent van de Windows-computers draait al wel op Windows 10. Het gaat wereldwijd om honderden miljoenen computers die nog op Windows 7 draaien.

Windows 7 kwam uit in 2009 en volgde Windows Vista op. De opvolger, Windows 8, is beduidend minder populair. Het recentere Windows 10 wordt dan ook als de vervanger van Windows 7 gezien.

Bron: http://www.nu.nl

Wilt u ook voordeliger bellen via internet?

Ja, ik wil!