Nieuws


Bedrijven springen in op landelijke onderwijs stakingsdag

Datum artikel geplaatst: 13-03-2019

Tijdens de landelijke onderwijs stakingsdag op vrijdag 15 maart zorgen Stichting Petje af Zuid-Limburg, de Talentenschool en diverse bedrijven ervoor dat een groep kinderen les krijgt in een bedrijfspand. 


Locatie is Helwig Kozijnen in Geleen die onlangs werd uitgeroepen tot aantrekkelijkste werkgever in het Limburgse MKB. Bedrijven als Acaleph training en adviezen uit Geleen (BHV, EHBO, AED cursussen), Asens ICT Group uit Geleen (ICT Diensten) en Wijkbeheer van gemeente Sittard-Geleen geven allen tussen 8:30 uur tot 15:00 uur les. 

Aantal weken geleden gaven ouders hun kinderen op voor de “Jongeren Bedrijvendag”. 
Afgelopen week bleek echter dat verschillende scholen niet meedoen met de staking en de kinderen alsnog 15 maart naar school moeten. "Kinderen die tijdens de stakingsdag niet naar school kunnen gaan en zich hebben opgegeven laten we kennis maken met het bedrijfsleven en diverse beroepen" aldus Michel van Dijke van Petje af. "De lessen die wij geven zijn anders omdat de kinderen niet uit boeken leren maar in de praktijk". 

Diverse beroepen komen vrijdag aanbod. 
Omdat voor Helwig Kozijnen als locatie is gekozen zullen de kinderen onder andere kennismaken met het beroep timmerman/timmervrouw. Maar ook EHBO door Acaleph, ICT door Asens ICT group en het onderhouden van gemeente door het Wijkbeheer passeren de revue. 

Er zullen 25 kinderen uit o.a. omgeving Sittard-Geleen en Heerlen naar de Jongeren Bedrijvendag komen. Volgens de organisatie verheugen de kinderen zich enorm op deze dag. 

Wilt u ook voordeliger bellen via internet?

Ja, ik wil!